Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #18

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Deze week hebben we hier drie artikelen uit geselecteerd. Nieuwsgierig naar nummer 4 en 5? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Nieuwe look en functies voor Google Trends

Google Trends is een handige tool voor SEO’s die op zoek zijn naar interessante zoektermen. Maar daarnaast is het ook gewoon leuk tijdverdrijf voor wie niets met SEO heeft.

De tool heeft afgelopen week een opknapbeurt gekregen. Zo ziet het er allemaal weer wat frisser en strakker uit en zijn er extra functies toegevoegd. Lees er alles over in deze blog van Google.

Googles Lighthouse 3.0 is uit

Niet alleen Google Trends heeft een upgrade gekregen. Ook van de audittool Lighthouse is een nieuwe versie uit. Verwacht onder andere snellere audits en een vernieuwde interface.

Updaten doe je hier

Facetnavigatie en SEO, even opletten!

Bij grote e-commercesites is het voor bezoekers handig als ze kunnen navigeren op basis van hun eigen voorkeursfilters. Dit noemen we facetnavigatie.

Fijn voor de klant, maar ook tricky i.c.m. SEO. Waarom? Omdat al die filtercombinaties tot een bijna oneindige hoeveelheid pagina’s kunnen leiden waarin Google de weg kwijtraakt.

Lees in dit artikel waarom dat een probleem is en hoe je het voorkomt.Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting