Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #19

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Het internet anno 2018 in 300 slides

Zo, ga er maar eens voor zitten. Vorige week presenteerde Mary Meeker weer haar jaarlijkse verslag over internettrends. Maar liefst 300 slides zonder catchy oneliners maar mét keiharde data.

Wat is een 0.2 seconde snellere laadtijd waard?

Bijna $20.000.000 per jaar. Tenminste, als je eBay bent. Deze en andere inzichten over de waarde van laadsnelheid en het optimaliseren ervan vind je in dit artikel. Er schijnt namelijk ook weer een Google update over aan te komen.

Google glijdt weer uit over nazi's

- “Hoezo, weer?” 
Nou, herinner je je deze blunder niet meer? Dit keer is het Googles grote afhankelijkheid van Wikipedia die weer eens tot pijnlijke situaties leiden. Lees er hier alles over.

"Maak je niet druk over crawlbudget"

Crawlbudget is de hoeveelheid pagina’s die Google van je website bekijkt per keer dat er een crawler langskomt. Volgens Google iets waar je je niet druk om hoeft te maken. 

Maar ja, Google zegt wel meer. Lees je dus vooral even in als je niet precies weet wat crawlbudget is en hoe je het optimaliseert. En bekijk ook het volledige artikel van Google.

Een Spotify-playlist met Brighton SEO-talks

De Brighton SEO-conferentie gemist? Geen probleem. De audio van alle talks staan in deze playlist op Spotify. Perfect voor wanneer je toch moet wachten op een nieuwe aflevering van Caliphate of Hello Internet.


Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.