Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #22

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Tip 1: Meer dan 3.000 zinnige woorden over ranking factors

Eigenlijk wil ik het in deze nieuwsbrief zo min mogelijk over ranking factors hebben. Waarom? Omdat de meeste artikelen erover niet meer zijn dan speculaties buiten een zinnige context. Voor dit artikel van Bill Slawski maak ik graag een uitzondering. Hij vatte 5 jaar bloggen op basis van patenten, onderzoek en kennis samen in één monsterartikel.

>> Five Years of Google Ranking Signals

Tip 2: Zelf bepalen hoe je Knowledge Panel eruitziet

Bekende personen en bedrijven krijgen van Google vaak een speciaal plekje. Aan de rechterzijde van de SERP om precies te zijn, in een zogenaamd Knowledge Panel. Tot nu toe bepaalde Google helemaal zelf wat daar te zien was. Sinds deze week kun je hiervoor een verificatie aanvragen. Je kunt daarna zelf (of voor je klanten) suggesties over de inhoud doen.

>> Get verified to manage your presence on Google

Tip 3: Str*nt aan de technische SEO-knikker, en dan?

Technische SEO is een vak apart. Een goed excuus om daar een expert voor in te schakelen, maar niet om er niets vanaf te weten. Voor iedereen met koudwatervrees: dit artikel neemt je aan je hand mee het pierenbadje in. Compleet met checklist en verwijzingen naar handige tools.

>> An 8-Point Checklist for Debugging Strange Technical SEO Problems

Tip 4: Samenvatting: SMX Advanced-sessies over voice & virtual

Tijdens de laatste SMX Advanced waren er verschillende sessies over SEO in relatie tot voice search en virtual assistants. De belangrijkste punten daaruit vind je in dit artikel.

>> Voice search & virtual assistants — SMX Advanced Session Recap

Tip 5: Bliep bloep bliep

Dat de meta tag robots iets kan zeggen over het al dan niet indexeren van een pagina, dat weten de meeste beginnende SEO’s wel. Maar de tag kan nog veel meer verschillende waardes en functies hebben. Je vindt ze allemaal in dit complete overzicht van Yoast.

>> The ultimate guide to the meta robots tag

Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.