Ergens deze maand rolt Google een nieuwe update uit. Die heeft vooral te maken met de snelheid van websites. Dat snelle websites beter gaan scoren zagen we natuurlijk al wel aankomen. Maar kleine verbeteringen gaan ook helpen, al is het dan ook maar een klein beetje. Google bestempelt een website namelijk niet als snel of langzaam, maar kijkt ook naar alles wat daartussen zit.
Search Console krijgt een nieuwe functie: de “URL Inspection Tool”. Deze moet je straks gaan helpen om indexeringsproblemen van afzonderlijke url’s op te lossen. Wat de tool precies inhoudt en wat je er van mag verwachten lees je in deze review.
>> A Walkthrough (and Critique) of the New URL Inspection Tool in Search Console
Ga jij gauw koffie halen zodra het op de werkvloer over JavaScript en SEO gaat? Niet zo gek, want als je bijvoorbeeld vooral met content bezig bent is dit best ingewikkelde materie. Maar goed, als je ‘SEO’ in je functie hebt staan moet je er toch Ć©cht wel wat van snappen. Dit artikel helpt je op weg met de absolute basiskennis. Kun je de volgende keer gewoon slimme vragen stellen in plaats van wegrennen š
>> The Minimum Viable Knowledge You Need to Work with JavaScript & SEO Today
Begin 2016 haalde Google de advertenties aan de rechterkant van de SERP weg. Aanvankelijk werd die ruimte opgevuld door Knowldedge Panels. Dat gebeurt nog steeds, al beginnen die voorzichtigjes aan toch steeds commerciƫlere trekken te vertonen. Zoals in het geval van deze uitgebreide panel voor een fotocamera.
>> Google Testing Large Product Knowledge Panel With Paid & Organic Features
Lees een artikel over voice search en dikke kans dat het belangrijkste punt is dat long tail keywords belangrijker worden. Zucht… voice search is natuurlijk veel meer dan gesproken tekst die wordt omgezet. Zo kunnen de bijbehorende resultaten op een laptop anders zijn dan op een voice assistant. Waarom dat logisch is en hoe je eigenlijk naar voice search zou moeten kijken lees je in dit lijvige artikel.En lees ook de twee artikelen die eraan voorafgingen!
>> The Entity & Language Series: Translation and Language APIs Impact on Search
Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.
In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website Ʃn een hogere conversie tot gevolg.