Selecteer een thema

Selecteer een thema

Zo ben jij klaar voor de nieuwe Omgevingswet

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Dat is niet niks, want het gaat om de grootste wetswijziging sinds 1848. Met deze wet is er straks voor het eerst een wet voor de gehele fysieke leefomgeving. Overheidsinstanties zijn dan ook al druk bezig met de voorbereidingen. Ook voor jou als communicatieprofessional is het van groot belang om je goed voor te bereiden op deze nieuwe wetgeving.

Wat verandert er met de nieuwe Omgevingswet?

Met deze wet vereenvoudigt en bundelt de overheid alle wetten en regels op het gebied van de fysieke leefomgeving. Hiermee moet de regelgeving eenvoudiger, inzichtelijker en beter uitvoerbaar worden. Door de deregulering en nieuwe regelgeving gaat er veel veranderen voor de gemeenten, overheid en burgers. Zo worden lokaal maatwerk en initiatieven vanuit de samenleving en burger gestimuleerd.

Jouw rol als communicatieprofessional bij de Omgevingswet

Als communicatieprofessional speel je een essentiële rol bij de invoering van de Omgevingswet. Je bent immers als geen ander in staat om mensen met elkaar te verbinden, ook wanneer zij elkaars standpunten niet begrijpen. Hierdoor kun je een belangrijke rol spelen in de veranderingen die in jouw organisatie gaan plaatsvinden met betrekking tot de nieuwe wetgeving en de toenemende burgerparticipatie. Hierbij zal je tegen bepaalde vragen aanlopen. Met wie moet je aan tafel en met welk doel? En hoe zorg je vroegtijdig voor optimale betrokkenheid en heldere, transparante communicatie? Om goed antwoord te kunnen geven op dergelijke vragen is het van belang om mee te veranderen met je organisatie en je te blijven ontwikkelen.

Bereid je optimaal voor met een opleiding van SRM

Wil je je optimaal voorbereiden op de nieuwe Omgevingswet en zoek je daarbij de juiste kennis en vaardigheden? Dan vind je bij SRM verschillende trainingen en opleidingen waarmee je een positieve bijdrage kunt leveren aan de veranderopgave van de Omgevingswet. Of je nu meer wilt leren over deze wetgeving met een introductieopleiding, of dat je je verder wilt verdiepen in de rol die jij kunt spelen bij het vergroten van de participatie, bij SRM vind je altijd een passende opleiding. Bekijk het overzicht van al onze opleidingen op het gebied van de Omgevingswet en ontdek op welk gebied jij je verder kunt ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze Omgevingswet-opleidingen of heb je behoefte aan persoonlijk opleidingsadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Bel 020 – 5 126 501 of stuur een mail naar info@srm.nl.