Opleidingsbudget

Veel organisaties beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget. Hiermee kun je voordelig (en soms kosteloos) opleidingen en trainingen volgen en ervoor zorgen dat jij je vak vooruit blijft. Binnenkort verlopen de budgetten voor 2021. Maak daarom nog voor het einde van het jaar gebruik van je opleidingsbudget.

Heb je opleidingsbudget?

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het opleidingsbudget niet benut. Vaak zijn werknemers niet op de hoogte van het budget. Dat is zonde, want het inzetten van het opleidingsbudget is voor jou de makkelijkste manier om je verder te ontwikkelen. Meestal staat in een arbeidsovereenkomst vermeld of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget. Vraag je manager of HR-afdeling of je hiervoor in aanmerking komt en wat de mogelijkheden zijn.

Zo maak je gebruik van jouw budget

Beschikt je organisatie over een opleidingsbudget? Bespreek dan met je manager de mogelijkheden om jouw budget nog voor het einde van het jaar in te zetten. Bepaal vervolgens welke opleiding of training voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Wellicht heb jij je budget van 2020 nog niet gebruikt en kan dat alsnog. Sommige organisaties hebben hun regels door alle corona maatregelen (tijdelijk) versoepeld waardoor je het nu alsnog kunt besteden. Bespreek met je HR-afdeling en manager wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie. 

Kun je nog maar een deel van je budget inzetten of beschik je niet over voldoende budget om een opleiding of training in een keer te bekostigen? Bij SRM kun je de kosten spreiden over twee jaar en zo jouw opleidingsbudget van dit jaar en volgend jaar inzetten. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken.

De opleidingen en trainingen van SRM

Hier vind je een zo compleet mogelijk overzicht. Of je nu net start in een functie of al veel ervaring hebt, bij SRM hebben wij opleidingen en trainingen voor elk niveau.

Klassikaal onderwijs of Virtual Classroom

Sinds 1 september geven wij ook weer klassikaal les. Wil je liever je opleiding vanuit huis volgen. Dat kan bij SRM via Virtual Classroom. Virtual Classroom heeft alle eigenschappen van klassikaal onderwijs. Je hebt een vaste lesplanning, mededeelnemers en een docent die ook daadwerkelijk lesgeeft via een live-verbinding. Zo is er dus een altijd een lesvorm die bij jou past.

Wij helpen je graag

Kunnen wij je helpen bij het vinden van een passende opleiding of training? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 020 - 5 126 501. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Vul het contactformulier hieronder in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier