Je bent hier: Home  / Nieuws

Nieuws

05/09/2018

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.


Tip 1: In het verleden behaalde resultaten...

… worden voortaan misschien wel bovenaan de SERP geplaatst. Google is het in ieder geval aan het testen. Na een zoekopdracht kun je dus een dropdown-menu zien met daarin pagina’s die je eerder bezocht na een vergelijkbare zoekopdracht.

>> Google Testing "Relevant History" Section in Mobile Search ResultsTip 2: Crawl budget: wat is het en wat moet je ermee?

Het crawl budget van je site bepaalt hoeveel pagina’s Google crawlt per keer dat de spiders langskomen. Hoe groter je crawl budget, hoe sneller nieuwe pagina’s en wijzigingen worden geïndexeerd. Klinkt dat nog wat abstract? Of vraag je je nu af wat je eigen crawl budget is? En hoe je deze vergroot?

>> Crawl budget for SEO: the ultimate reference guideTip 3: Persona's maken in een handomdraai

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen met het creëren van een persona? Deze nieuwe en gratis tool van Hubspot helpt je op weg. Je maakt er makkelijke meerdere persona’s mee. Die kun je vervolgens downloaden, maar daar wil Hubspot wel graag wat persoonsgegevens voor terug.

>> Make My PersonaTip 4: Handleiding: een content-audit voor SEO

Content is King. Ik krijg altijd een beetje braakneigingen van dat adagium. Het is de oorzaak van een internet boordevol overbodige onzinartikelen. Misschien heb je daar zelf in een inspiratieloze bui ook wel eens aan bijgedragen. Ik wel in ieder geval 🙊 Gelukkig is het nooit te laat om je leven te beteren. Bijvoorbeeld door eens heel kritisch naar je content te kijken. In dit artikel vind je een paar methodes voor een grondige content-audit.

>> How to Conduct a Content Audit for SEO - Siege MediaTip 5: Wegwijzers voor de mobile-first index

Voordat je nachten wakker ligt van de vraag hoe je links naar je eigen website krijgt, is het goed om eerst eens binnen je eigen website te kijken. Interne links dus. Waarom, en wat dat met Googles mobile-first index te maken heeft, lees je in dit uitgebreide artikel.

>> Internal Linking & Mobile First: Large Site Crawl Paths in 2018 & Beyond - MozOver Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.

>> Meer over de training SEO & Copywriting


Wil je geen SEO Update meer missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week vijf SEO-tips van Martijn Koetsier in je inbox!

>> Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte!

Regelmatig worden er bij SRM goeroebijeenkomsten georganiseerd over actuele onderwerpen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Goeroebijeenkomsten  

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier