Je bent hier: Home  / Nieuws

Nieuws

09/07/2018

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.


Tip 1: Nog even over die Speed-update

Vorige week deelde ik dit artikel over de aankomende Speed-update van Google. De conclusie daarvan was min of meer: alle kleine beetjes helpen. Het verhaal ligt toch wat genuanceerder, zo verhelderde John Mueller deze week.

>> Google Speed Update Clarification: Making A Fast Site Faster Won't Help Your RankingsTip 2: Yup, ook dat is SEO

Het misbruiken van opdrachtgevers voor SEO-doeleinden gebeurt al zolang als het vak bestaat. Er bestaan zelfs “journalisten” die bij serieuze media publiceren en in werkelijkheid niets meer zijn dan fictieve persona’s van SEO-bureau’s. Je kunt daar een heleboel van vinden, maar ik vind het alleen vanwege de vindingrijkheid al interessant om te lezen. Dit artikel doet die dubieuze werkwijze eens uit de doeken.

>> One Of The Web’s Most Prolific Online Marketing Writers Has Been Promoting His Clients In Articles For Forbes, Entrepreneur, And Inc. MagazineTip 3: Meer data en inzichten in Google Mijn Bedrijfs

Via Google Mijn Bedrijf beheer je eenvoudig de zichtbaarheid van je bedrijf in de zoekresultaten. Via het bijbehorende dashboard kun je bovendien interessante data zien. Hoe vaak je bedrijfsnaam verscheen in Google bijvoorbeeld en hoeveel mensen je vervolgens gebeld hebben. Daarnaast kun je binnenkort waarschijnlijk ook zien met welke zoekopdrachten klanten jouw bedrijf vinden.

>> Google My Business Insights adds queries used to find your businessTip 4: Redirects, hoe zat het ook al weer?

Wanneer gebruik je een redirect? Wat is nou precies het verschil tussen een 301 en 302-redirect? En hebben ze invloed op je SEO? Deze en nog een paar andere vragen beantwoordt Yoast in dit handige artikel.

>> 6 questions about redirects for SEO • YoastTip 5: Een duistere duik in de 'keyword void'

In de wat? De keyword void: een zoekopdracht waar wél zoekvolume op zit, maar waar geen goede content voor is. Bij Google noemen ze die ook wel ‘evil unicorns’ omdat je er vrij makkelijk met misleidende content op kunt ranken. In Wired een uitgebreid verhaal over welke problemen dat oplevert.

>> The Complexity of Simply Searching For Medical Advice | WIREDOver Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.

>> Meer over de training SEO & Copywriting


Wil je geen SEO Update meer missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week vijf SEO-tips van Martijn Koetsier in je inbox!

>> Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte!

Regelmatig worden er bij SRM goeroebijeenkomsten georganiseerd over actuele onderwerpen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Goeroebijeenkomsten  

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier