Marketingstrategie

2 dagen - Scherp je marketingbeleid op effectieve wijze aan

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als marketingprofessional heb je de ambitie om de marketingstrategie van jouw organisatie sterker aan te scherpen. Je houdt het gedrag van concurrenten goed in de gaten en ziet kansen in (digitale) ontwikkelingen. Je ontwikkelt de vaardigheden om met jouw kennis en inzichten een strategisch marketingplan voor jouw organisatie te ontwikkelen. Zo kun jij na afloop een succesvolle marketingstrategie ontwerpen, die je doorvertaalt naar de organisatie. Daarmee ben je direct van meerwaarde voor jouw organisatie.

Direct resultaat

 • Je hebt state-of-the-art-inzicht in de actuele ontwikkelingen binnen marketingstrategie
 • Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen de markt en kunt actief inspelen op het gedrag van concurrenten
 • Je kunt gestructureerd tot een oplossing van een marketingvraagstuk komen
 • Je beheerst vaardigheden om een strategisch marketingplan op te stellen en te vertalen in concrete stappen binnen de organisatie

Voor wie

Je bent (mede)verantwoordelijk voor of betrokken bij de marketingstrategie van jouw organisatie. Vanuit je ambitie wil je beter in staat zijn mee te denken over de marketingstrategie van jouw organisatie.

Aanpak

Tijdens deze zeer praktijkgerichte training ga je direct aan de slag met de marketingstrategie van jouw organisatie. Je brengt voor jouw organisatie de markt in kaart, waarbij je goed in beeld krijgt welke strategische ontwikkelingen in de markt zich voortdoen. Zo ben je volledig op de hoogte van wat er speelt en weet jij hoe je jouw concurrenten voorblijft. Door de aanpak van bevlogen praktijkprofessionals met ruime ervaring in de marketing maak je in korte tijd een stevige ontwikkeling door. De theorie met actuele marketingmodellen wordt continu afgewisseld met praktische toepassingen en cases. Zo kun je wat je leert direct toepassen binnen jouw werkomgeving en merk je meteen jouw toegevoegde waarde.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Marketingstrategie' van SRM. Met dit certificaat ontvang je mogelijk vrijstelling binnen de Executive Master Marketing Management van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategisch kader

 • Visie, missie en strategie
 • Organisatiestrategie en marketing
 • Branding en positionering

Strategische analyse

 • Markt- en concurrentieanalyse
 • Beoordelen van strategische opties
 • Opzetten van businesscases

Van strategie naar marketingplanning

 • Strategie vertalen naar marketingbeleid
 • Uitwerken van marketingplanning
 • Implementatie van de marketingstrategie
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Marketingstrategie duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 1.041,-
Studiemateriaal: € 100,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.